Izbornik
Mladi glazbenici nastupili na „Koncertu odabranih“

Mladi glazbenici nastupili na „Koncertu odabranih“

Mladi glazbenici iz Zagreba, Sarajeva, Širokog Brijega, Žepča, Čitluka i Šurmanaca nastupili su sinoć na „Koncertu odabranih“ koji je održan u Gradnićima.

Koncert nadarenih mladih glazbenika tradicionalno je u programu Didakovih dana pa je tako bilo i na petnaestoj manifestaciji koja doprinosi boljem upoznavanju lika i djela znamenitog fra Didaka Buntića.

„Koncert odabranih“ održan je pretposljednjeg dana manifestacije, a dobrodošlicu mladim glazbenicima, njihovim profesorima i ostalim posjetiteljima koncerta poželio je fra Nikola Rosančić, župnik župe Gradnići.

Nakon uvodnog pozdrava, svojim nastupom koncert je otvorio Tamburaški orkestar „Misericordia“ koji je izveo „Zagrebačku promenadu“, a nakon toga redali su se nastupi solista, orkestara i zborova iz: Osnovne glazbene škole „Brotnjo“, Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“ – Žepče, Glazbene škole „Pavla Markovca“ iz Zagreba, Srednje muzičke škole Sarajevo, Osnovne glazbene škole „Mladen Pozaić“ – Sarajevo i Glazbene škole Široki Brijeg.

„Koncert odabranih“ zaključen je zajedničkom izvedbom skladbe Božidara Širole „U slavu fra Didaka Buntića“ po čijem završetku su organizatori sudionicima koncerta uručili prigodne zahvalnice.

Mladim glazbenicima na izvrsnom koncertu čestitali su mnogi. Učinio je te i prof. Josip Vrbanec, ravnatelj Glazbene škole Pavla Markovca, koji je u svom obraćanju čestitao mladim glazbenicima, pohvalio organizatorice koji svake godine ulažu veliki trud u organizaciju koncerta, te im se u ime svih glazbenika zahvalio na odličnom gostoprimstvu na Didakovim danima.

Galeriju možete pogledati ovdje.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in