Izbornik

Opći podaci

Osnovna glazbena škola Brotnjo u Čitluku nalazi se u zgradi nekadašnje niže realne gimnazije ili prve srednje škole u Brotnju koja datira iz 1950. godine, u Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića broj 2.

Potreba za osnivanjem Osnovne glazbene škole na području općine Čitluk postojala je zbog interesa učenika i njihovih roditelja već duži niz godina. Do sada su to bili glazbeni odjeli pri Osnovnoj školi fra Didaka Buntića u Čitluku, Osnovnoj školi Čerin u Čerinu i Osnovnoj školi Bijakovići u Bijakovićima – Međugorje.

Osnovna glazbena škola Brotnjo u Čitluku kao samostalna škola djeluje od rujna 2009. godine.
Škola obavlja svoju djelatnost u sjedištu škole u Čitluku te u područnom odjelu Čerin i područnom odjelu Bijakovići.

Učenici pohađaju nastavu solfeggia, te instrumente glasovira, gitare, violine, flaute, harmonike, trube, klarineta i saksofona.

Učenici imaju i mogućnost upisa u pripremni razred.
Godišnje školu pohađa oko 200 učenika.

Redovito na svim natjecanjima učenici OGŠ Brotnjo osvajaju brojne nagrade i ostvaruju velike uspjehe. Zahvaljujući tome škola je dobitnica Priznanja Zavoda za školstvo Mostar iz 2016. godine za najbolju glazbenu školu po uspjehu i promicanju kulture na državnim i međunarodnim natjecanjima, te iz 2017. godine za dugogodišnji izniman uspjeh na međunarodnim natjecanjima.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in