Izbornik
Održan završni koncert OGŠ Brotnjo

Održan završni koncert OGŠ Brotnjo

U sklopu obilježavanja Dana općine Čitluk, u župnoj crkvi u Gradnićima sinoć je održan završni koncert učenika Osnovne glazbene škole Brotnjo.

 

Dobrodošlicu mladim glazbenicima, njihovim profesorima i posjetiteljima koncerta poželio je fra Nikola Rosančić, župnik župe Gradnići, nakon čega je prof. Jure Sušac, ravnatelj OGŠ Brotnjo, posjetiteljima približio program završnog koncerta i najavio da će se u subotu, u 11 sati u župnoj crkvi u Gradnićima održati Koncert prijateljskih škola na kojem će uz učenike OGŠ Brotnjo nastupiti učenici Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba.

Učenici su svoje glazbeno umijeće na prekrasnom završnom koncertu pokazali svirajući na: glasoviru, gitarama, violinama, harmonikama, flautama i klarinetima, a na koncertu su također nastupili Orkestar OGŠ Brotnjo i Vokalni komorni ansambl.

Inače, svojim nastupom koncert je zaključio Vokalni komorni ansambl OGŠ Brtonjo. Ansambl je nastupio s dvije točke: G.B.Martini ”Tristis est anima nea” i tradicionalnom afričkom pjesmom ”Si njay njay njay” u aranžmanu B. Fischera. S ove dvije skladbe ansambl se nedavno predstavio i na XXI. otvoreno Federalno natjecanje učenika i studenata glazbe u Travniku gdje je izvrsnom glazbenom interpretacijom osvojio I. nagradu ocjenjivačkog žirija.

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in