Izbornik
OGŠ Brotnjo priredila lijep Božićni koncert

OGŠ Brotnjo priredila lijep Božićni koncert

Učenici i profesori OGŠ Brotnjo sinoć su za brojne posjetitelje priredili lijep Božićni koncert. Uz orkestre, soliste i zborove OGŠ Brotnjo na koncertu su nastupili i profesori, a nakon nastupa na velikom humanitarnom koncertu na Broćanskom trgu za učenike OGŠ Brotnjo ovo je bio druge veliki nastup u samo nekoliko dana.

 

Dobrodošlicu posjetiteljima, koji su ispunili Žutu dvoranu u Međugorju, na početku koncerta poželio je prof. Jure Sušac koji je u uvodnom obraćanju također zahvalio učenicima i profesorima za njihov uloženi trud. Posebnu zahvalu prof. Sušac uputio je domaćinima iz Župe Međugorje koji su drugu godinu zaredom u svom prostoru ugostili mlade glazbenike.

OGŠ Brotnjo posljednje dvije školske godine je dobitnica nagrade Zavoda za školstvo kao najbolja škola po uspjehu i rezultatima. To je prepoznato i šire pa smo u travnju bili domaćini 20. Otvorenog federalnog natjecanja učenika i studenata glazbe. Ovakvo natjecanje ne da je samo prvi put održano kod nas, nego prvi put u Hercegovini – kazao je prof. Jure Sušac, ravnatelj OGŠ Brotnjo.

Uz navedeno, prof. Sušac je također predstavio program koncerta i najavio da će Orkestar OGŠ Brotnjo sutra gostovati na Božićnom koncertu Hrvatske glazbe Mostar.

Otvorimo svoja osjetila, slušajmo, uživajmo. Draga djeco, tako je lijepo biti u orkestru. Nije jednostavno, treba truda, no vi kroz ovo vježbate za život. Život je orkestar. Obitelj je orkestar. Treba se potruditi da sve „štima“, da bude melodija u obitelji, kao i ljubav, ali ljubav je već u vama – kazao je fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje i poželio da u najavi za sljedeći koncert budu najavljivani učenici srednje glazbene škole iz Čitluka.

Sinoćnji koncert svojim nastupom otvorio je Orkestar OGŠ Brotnjo, nakon čega su nastupili mladi glazbenici na različitim instrumentima, a koncert je zaključen nastupom zborova. Na repertoaru zborova bile su božićne skladbe, što je doprinijelo lijepom blagdanskom ugođaju.

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in