Izbornik
OGŠ Brotnjo održala slavljenički koncert

OGŠ Brotnjo održala slavljenički koncert

Deset godina postojanja i uspješnog djelovanja Osnovna glazbena škola Brtonjo obilježila je sinoć slavljeničkim koncertom u župnoj crkvi sv. Blaža u Gradnićima.

Na slavljeničkom koncertu nastupili su učenici i profesori OGŠ Brotnjo, a koncert je održan u sklopu programa 16. Didakovih dana, tradicionalne manifestacije s kojom je OGŠ Brotnjo čvrsto povezana.

 

Andrijana Zubac, članica Organizacijskog odbora Didakovih dana, na početku koncerta poželjela je srdačnu dobrodošlicu mladim glazbenicima i istaknula doprinos koji OGŠ Brotnjo i ostale glazbene škole, koje sudjeluju na tradicionalnim koncertima, daju manifestaciji koja slavi lik i djelo fra Didaka Buntića.

Na sami osnutak OGŠ Brotnjo i napretke u radu u svom pozdravnom govoru nazočne je podsjetio prof. Jure Sušac, ravnatelj OGŠ Brotnjo. Ravnatelj Sušac istaknuo je da škola trenutno broji oko 200 učenika koji glazbenu školu pohađaju u središnjoj školi u Čitluku te u područnim odjelima smještenim u Čerinu i Bijakovićima. Također, ravnatelj Sušac podsjetio je nazočne na brojne nagrade i priznanja koje OGŠ Brotnjo redovito osvaja i najavio predstojeći nastup u Sarajevu, kao i „Koncert odabranih“ koji će se održati u subotu, 19. listopada u župnoj crkvi u Gradnićima s početkom u 18 sati.

Osnovna glazbena škola Brotnjo sudjeluje na obilježavanju brojnih manifestacija i svake godine priređuje vlastite koncerte, no sinoćnji koncert imao je svoju posebnost jer je organiziran u povodu proslave deset godina postojanja i zbog činjenice da su uz učenike solističke nastupe imali i profesori OGŠ Brotnjo.

Na sinoćnjem koncertu nastupili su: učenica Jelena Vasilj na flauti, učenica Maja Prusina na violini, učenica Jelena Odak na saksofonu, učenik Josip Rajič na gitari, učenica Emanuela Jerković na flauti, učenik Mladen Mandžo na glasoviru i učenica Jana Vasilj na klarinetu, dok su solističke nastupe također imali nastavnik gitare Kristijan Ravlić i profesorica flaute Maja Kožul.

Također, sinoć je nastupio i zbor OGŠ Brotnjo koji se predstavio izvedbom međimurske narodne pjesme „Zaspo Janko“ i američke narodne pjesme „We shall overcome“.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in