Izbornik
Učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo nastavili nizati uspjehe na natjecanjima

Učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo nastavili nizati uspjehe na natjecanjima

Nakon uspješnog nastupa učenica flaute na IV. Internacionalnom festivalu glazbe „Primavera“, koje se održalo u Bijeljini od 21. do 24. ožujka 2019. godine, na kojem su svojim nastupima dostojanstveno predstavile školu te pobrale pohvale stručnog žirija, učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku nastavili su nizati uspjehe i na ostalim natjecanjima na kojima su sudjelovali.

Spomenimo da je na tom natjecanju, u klasi prof. Maje Kožul, učenica Jelena Vasilj u 1. kategoriji osvojila visoku 1. nagradu, Antea Šakota u 3. kategoriji 2. te Emanuela Jerković u istoj kategoriji 3. nagradu. Naše talentirane glazbenice korepetirala je prof. Maja Stojanović, a na natjecanju je sudjelovao čak 461 natjecatelj iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije u disciplinama: klavir, klavirski duo, violina, flauta, solo pjevanje, solfeggio, harmonika i gitara.

Od 14. do 17.04.2019. godine u Bihaću se održalo XXII. Otvoreno federalno natjecanje učenika i studenata glazbe. Kategorije u kojima su se učenici mogli natjecati su: puhači, harmonika, gitara i zbor.

Među 300 prijavljenih sudionika natjecali su i učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku te ostvarili zapažene rezultate.

U disciplini gitara, u klasi nastavnika Kristijana Ravlića, učenica trećeg razreda osnovne glazbene škole, Ana Ostojić, u 1. kategoriji osvojila je 2. nagradu (85,00 bodova), a Josip Rajič, učenik četvrtog razreda, u 2. kategoriji osvojio je 1. nagrada (92,00 boda).

Mješoviti zbor Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku pod vodstvom profesorica Marine Mitar, Marte Čolak i Monike Bule osvojio je 96 bodova od strane stručnog ocjenjivačkog žirija te su time zaslužili 1. nagradu. Zbor se predstavio s tri skladbe uz pratnju korepetitorice Marije Martinac.

Učenici naše škole postigli su zapažene rezultate i na međunarodnom natjecanju „Daleki akordi“.

Kao i svake godine, u organizaciji Glazbene škole Josipa Htzea u Splitu, održano je međunarodno natjecanje Daleki akordi. Na ovogodišnjem, 24. izdanju, pravo natjecanja imali su mladi gudači i puhači. Disciplina drvenih puhača (flauta, klarinet, saksofon, fagot) raspoređena je u 5 kategorija, ovisno o godištu rođenja, a svaka kategorija imala je ograničeno trajanje programa te jednu zadanu skladbu hrvatskog skladatelja. Tročlani žiri, sastavljen od priznatih međunarodnih umjetnika imao je zadaću ocjenjivanja ove discipline: Goran Jurković- saksofon (Zagreb, Hrvatska), Jože Kotar- klarinet (Trbovlje, Slovenija), Jan Ostry (Prag, Češka). Među konkurencijom iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije, Latvije, Estonije i mnoštva drugih zemalja, sudjelovalo je i naših dvoje učenika flaute iz klase profesorice Maje Kožul.

Jelena Vasilj, učenica drugog razreda osnovne glazbene škole osvojila je 2. nagradu u 1. kategoriji, osvojivši 53,33 boda od ukupno 60, dok je Antea Šakota, učenica šestog razreda osnovne glazbene škole osvojila 3. nagradu s ukupno 42,33 boda. Naše vrijedne učenice na klaviru su podupirale prof. Silvia Vukojević i prof. Maja Stojanović.

Učenici naše škole bogatiji su za još jedno iskustvo, a time su i ove godine pokazali uspješnost i kvalitetu rada naše škole.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in