Izbornik
Obavijesti

Obavijesti

Manifestacija Didakovi dani 2019

Manifestacija Didakovi dani 2019

U sklopu 16. Međunarodne kulturne manifestacije Didakovi dani 2019., održavaju se koncerti u Zagrebu i Sarajevu, a kruna cijele ove manifestacije je Koncert odabranih koji se održao u Gradnićima, 19.10.2019. godine u 18,00 sati župnoj crkvi svetog Blaža.

Koncert u Zagrebu održan je u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda 13.10.2019. godine u 10, 00 sati.

Na Koncertu su sudjelovale škole: Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreba, Srednja glazbena škola Jakova Gotovca Novi Travnik, Muzička škola I.i II. stupnja Mostar te Osnovna glazbena škola Brotnjo u Čitluku.

Našu školu predstavljala je učenica V. razreda glasovira, Klara Ćorić, u klasi profesora Olivera Motta, gdje je nastupala kao solist uz pratnju Gudačkog orkestra Glazbene škole Pavla Markovca Zagreb. Izvela je djelo Karla Dittersa von Dittersdorfa:  Koncert za klavir i orkestar A-dur, Rondo .

Našoj Klari bilo je nezaboravno iskustvu i predivna uspomena za čitav život svirati na istoj pozornici na kojoj  su svirala velika imena pijanista.

 

 

   

 

Koncerta prijateljskih škola Srednje muzičke škole Sarajevo i Glazbene škole Pavla Markovca , Zagreb  održao se u  Sarajevu, 18.10.2019. godine.

Na koncertu su sudjelovale Srednja muzičke škole Sarajevo, Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreba, Srednja glazbena škola Jakova Gotovca Novi Travnik, Muzička škola I.i II. stupnja Mostar te Osnovna glazbena škola Brotnjo u Čitluku.

Koncert odabranih održao se u župnoj crkvi u Gradnićima, 19.10.2019. godine u 18,00 sati.

„Koncert odabranih“ okupio je izvrsne mlade glazbenike iz Glazbene škole Široki Brijeg, Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba, Srednje muzičke škole Sarajevo, Muzičke škole I. i II. stupanja Mostar, Srednje glazbene škole Jakova Gotovca iz Novog Travnika i Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku.

 

 

Osnovnu glazbenu školu Brotnjo u Čitluku na koncertu  predstavljala je učenica Klara Ćorić koja je izvela Koncert za klavir u A-duru, Rondo, Karla Dittersa von Dittersdorfa uz pratnju Gudačkog orkestra Glazbene škole Pavla Markovca, a posjetitelji koncerta također su mogli uživati u izvedbama djela Haydna, Offenbacha, Bacha, Brahmsa, Mozarta, Vivaldia, Širole i drugih svjetski poznatih glazbenih velikana koje su za svoje nastupe odabrali mladi glazbenici.

 

 

 

Okupljenima se obratio župnik Rosančić koji je zahvalio mladim glazbenicima na početku koncerta, čestitao im na uspješnom radu te izrazio nadu da će ova manifestacija trajati još dugi niz godina.

Prof. Josip Vrbanec, ravnatelj Glazbene škole Pavla Markovca, rezimirajući kratko pregled sudjelovanja ove zagrebačke glazbene škole na manifestaciji Didakovi dani koju organiziraju Župa Gradnići i HKUD Didak istaknuo je snažnu povezanost koja se razvila kroz protekle godine.

Zahvalnice za sudjelovanje u programu 16. Didakovih dana glazbenicima je uručio fra Marinko Šakota, pokretač manifestacije i sadašnji župnik u Međugorju.

 

OGŠ Brotnjo održala slavljenički koncert

OGŠ Brotnjo održala slavljenički koncert

Deset godina postojanja i uspješnog djelovanja Osnovna glazbena škola Brtonjo obilježila je sinoć slavljeničkim koncertom u župnoj crkvi sv. Blaža u Gradnićima.

Na slavljeničkom koncertu nastupili su učenici i profesori OGŠ Brotnjo, a koncert je održan u sklopu programa 16. Didakovih dana, tradicionalne manifestacije s kojom je OGŠ Brotnjo čvrsto povezana.

 

Andrijana Zubac, članica Organizacijskog odbora Didakovih dana, na početku koncerta poželjela je srdačnu dobrodošlicu mladim glazbenicima i istaknula doprinos koji OGŠ Brotnjo i ostale glazbene škole, koje sudjeluju na tradicionalnim koncertima, daju manifestaciji koja slavi lik i djelo fra Didaka Buntića.

Na sami osnutak OGŠ Brotnjo i napretke u radu u svom pozdravnom govoru nazočne je podsjetio prof. Jure Sušac, ravnatelj OGŠ Brotnjo. Ravnatelj Sušac istaknuo je da škola trenutno broji oko 200 učenika koji glazbenu školu pohađaju u središnjoj školi u Čitluku te u područnim odjelima smještenim u Čerinu i Bijakovićima. Također, ravnatelj Sušac podsjetio je nazočne na brojne nagrade i priznanja koje OGŠ Brotnjo redovito osvaja i najavio predstojeći nastup u Sarajevu, kao i „Koncert odabranih“ koji će se održati u subotu, 19. listopada u župnoj crkvi u Gradnićima s početkom u 18 sati.

Osnovna glazbena škola Brotnjo sudjeluje na obilježavanju brojnih manifestacija i svake godine priređuje vlastite koncerte, no sinoćnji koncert imao je svoju posebnost jer je organiziran u povodu proslave deset godina postojanja i zbog činjenice da su uz učenike solističke nastupe imali i profesori OGŠ Brotnjo.

Na sinoćnjem koncertu nastupili su: učenica Jelena Vasilj na flauti, učenica Maja Prusina na violini, učenica Jelena Odak na saksofonu, učenik Josip Rajič na gitari, učenica Emanuela Jerković na flauti, učenik Mladen Mandžo na glasoviru i učenica Jana Vasilj na klarinetu, dok su solističke nastupe također imali nastavnik gitare Kristijan Ravlić i profesorica flaute Maja Kožul.

Također, sinoć je nastupio i zbor OGŠ Brotnjo koji se predstavio izvedbom međimurske narodne pjesme „Zaspo Janko“ i američke narodne pjesme „We shall overcome“.

OBAVIJEST! Upisi u školsku godinu 2019./2020.

OBAVIJEST! Upisi u školsku godinu 2019./2020.

Upisi u šk.god. 2019./2020. za ucenike od I.-VI. razreda vršiti će se od ponedjeljka 02.09. do petka 06.09.2019 od 09-12 sati u prostorijama glazbene škole u Čitluku.
Puno uspjeha u novoj školskoj godini!

Učenici OGŠ Brotnjo nastupili na Završnom koncertu

Učenici OGŠ Brotnjo nastupili na Završnom koncertu

Učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo održali su sinoć Završni koncert. Na koncertu održanom u župnoj crkvi u Gradnićima nastupili su zborovi OGŠ Brotnjo i orkestar, te učenici koji su svirali na glasoviru, violinama, harmonikama, flautama i gitarama.

Jako lijepim završnim koncertom OGŠ Brotnjo zaključila je još jednu školsku godinu koja će, kao i ranije godine, ostati zapamćena po marljivom radu učenika i njihovih profesora, što je rezultiralo usavršavanjem mladih glazbenih talenata i naravno uspjesima na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Prof. Jure Sušac, ravnatelj Osnovne glazbene škole Brotnjo, nakon nastupa zborova, orkestra i solista OGŠ Brotnjo predstavio je učenike koji su postigli zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, te im, kao i Mješovitom zboru OGŠ Brotnjo koji je također bio uspješan u protekloj godini, uručio prigodne darove i diplome.

Posebnu zahvalnicu za pruženu podršku radu i različitim aktivnostima u OGŠ Brotnjo, ravnatelj Sušac uručio je predstavnici Zaklade Arthur McCluskey. Ova Zaklada podržala je rad OGŠ Brotnjo kroz pomoć u nabavi kombi vozila koje će služiti za prijevoz učenika na koncerte i natjecanja.

Načelnik Radišić upriličio prijem za učenike OGŠ Brotnjo

Načelnik Radišić upriličio prijem za učenike OGŠ Brotnjo

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić upriličio je danas u svom uredu prijem za učenike Osnovne glazbene škole Brotnjo koji su u proteklom razdoblju imali zapažene rezultate na natjecanjima te su na taj način nastavili niz uspjeha koje OGŠ Brotnjo postiže od samog osnutka.

Učenici OGŠ Brotnjo, u čijoj su pratnji bili ravnatelj prof. Jure Sušac i njihove profesorice, s načelnikom Radišićem su podijeli svoje dojmova sa XXII. Otvorenog federalnog natjecanja učenika i studenata glazbe i Dalekih akorda, kao dva posljednja natjecanja na kojima je OGŠ Brotnjo imala zapažene rezultate, a govoreći o uspjesima škole ravnatelja Jure Sušac podsjetio je na uspjehe postignute na Internacionalnom festivalu glazbe „Primavera“ i ostalim ranije održanim natjecanjima.

U ugodnom razgovoru sudionici prijema dotaknuli su se i ostalih tema vezanih za Osnovnu glazbenu školu Brotnjo i učenike koji je pohađaju.

Predstavnici OGŠ Brotnjo na prijemu su načelnika Radišića upoznali i sa planiranim aktivnostima u budućem razdoblju, nakon čega im je načelnik Radišić čestitao na svim do sada postignutim uspjesima i poželio mnogo uspjeha na predstojećim natjecanjima, kao i u daljnjem glazbenom usavršavanju.

Učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo nastavili nizati uspjehe na natjecanjima

Učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo nastavili nizati uspjehe na natjecanjima

Nakon uspješnog nastupa učenica flaute na IV. Internacionalnom festivalu glazbe „Primavera“, koje se održalo u Bijeljini od 21. do 24. ožujka 2019. godine, na kojem su svojim nastupima dostojanstveno predstavile školu te pobrale pohvale stručnog žirija, učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku nastavili su nizati uspjehe i na ostalim natjecanjima na kojima su sudjelovali.

Spomenimo da je na tom natjecanju, u klasi prof. Maje Kožul, učenica Jelena Vasilj u 1. kategoriji osvojila visoku 1. nagradu, Antea Šakota u 3. kategoriji 2. te Emanuela Jerković u istoj kategoriji 3. nagradu. Naše talentirane glazbenice korepetirala je prof. Maja Stojanović, a na natjecanju je sudjelovao čak 461 natjecatelj iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije u disciplinama: klavir, klavirski duo, violina, flauta, solo pjevanje, solfeggio, harmonika i gitara.

Od 14. do 17.04.2019. godine u Bihaću se održalo XXII. Otvoreno federalno natjecanje učenika i studenata glazbe. Kategorije u kojima su se učenici mogli natjecati su: puhači, harmonika, gitara i zbor.

Među 300 prijavljenih sudionika natjecali su i učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku te ostvarili zapažene rezultate.

U disciplini gitara, u klasi nastavnika Kristijana Ravlića, učenica trećeg razreda osnovne glazbene škole, Ana Ostojić, u 1. kategoriji osvojila je 2. nagradu (85,00 bodova), a Josip Rajič, učenik četvrtog razreda, u 2. kategoriji osvojio je 1. nagrada (92,00 boda).

Mješoviti zbor Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku pod vodstvom profesorica Marine Mitar, Marte Čolak i Monike Bule osvojio je 96 bodova od strane stručnog ocjenjivačkog žirija te su time zaslužili 1. nagradu. Zbor se predstavio s tri skladbe uz pratnju korepetitorice Marije Martinac.

Učenici naše škole postigli su zapažene rezultate i na međunarodnom natjecanju „Daleki akordi“.

Kao i svake godine, u organizaciji Glazbene škole Josipa Htzea u Splitu, održano je međunarodno natjecanje Daleki akordi. Na ovogodišnjem, 24. izdanju, pravo natjecanja imali su mladi gudači i puhači. Disciplina drvenih puhača (flauta, klarinet, saksofon, fagot) raspoređena je u 5 kategorija, ovisno o godištu rođenja, a svaka kategorija imala je ograničeno trajanje programa te jednu zadanu skladbu hrvatskog skladatelja. Tročlani žiri, sastavljen od priznatih međunarodnih umjetnika imao je zadaću ocjenjivanja ove discipline: Goran Jurković- saksofon (Zagreb, Hrvatska), Jože Kotar- klarinet (Trbovlje, Slovenija), Jan Ostry (Prag, Češka). Među konkurencijom iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije, Latvije, Estonije i mnoštva drugih zemalja, sudjelovalo je i naših dvoje učenika flaute iz klase profesorice Maje Kožul.

Jelena Vasilj, učenica drugog razreda osnovne glazbene škole osvojila je 2. nagradu u 1. kategoriji, osvojivši 53,33 boda od ukupno 60, dok je Antea Šakota, učenica šestog razreda osnovne glazbene škole osvojila 3. nagradu s ukupno 42,33 boda. Naše vrijedne učenice na klaviru su podupirale prof. Silvia Vukojević i prof. Maja Stojanović.

Učenici naše škole bogatiji su za još jedno iskustvo, a time su i ove godine pokazali uspješnost i kvalitetu rada naše škole.

MLADI FLAUTISTI OGŠ BROTNJO USPJEŠNO OTVORILI SEZONU NATJECANJA

MLADI FLAUTISTI OGŠ BROTNJO USPJEŠNO OTVORILI SEZONU NATJECANJA

Učenici klase flaute Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku ponovno su promovirali broćanski kraj u najboljem svjetlu.
Na IV. Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“, koji se održao u Bijeljini od 21. do 24. ožujka 2019. godine, učenice flaute u klasi prof. Maje Kožul svojim su nastupima predstavile školu dostojanstveno te pobrale pohvale stručnog žirija. Učenica Jelena Vasilj u 1. kategoriji osvojila je visoku prvu nagradu, Antea Šakota u 3. kategoriji drugu te Emanuela Jerković u istoj kategoriji 3. nagradu. Naše talentirane glazbenice korepetirala je prof. Maja Stojanović.
Na natjecanju je sudjelovao čak 461 natjecatelj iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije u disciplinama: klavir, klavirski duo, violina, flauta, solo pjevanje, solfeggio, harmonika i gitara.
Učenicama i profesoricama čestitke i sve pohvale uz nadu da će nas učenici Glazbene škole Brotnjo nastaviti oduševljavati svojim velikim uspjesima.

 

 

 

U Međugorju održan Božićni koncert OGŠ Brotnjo

U Međugorju održan Božićni koncert OGŠ Brotnjo

U Dvorani Ivana Pavla II sinoć je održan tradicionalni Božićni koncert Osnovne glazbene škole Brotnjo. U predblagdanskom ozračju učenici i profesori OGŠ Brotnjo svojim su nadarenošću oduševili posjetitelje, koji su uživali u lijepom koncertu.

×

Log in